ANUNT: Daca doriti sa cumparati matci tinere, imperecheate in 2014, sau familii de albine cu matci tinere sau Bio Stupi noi gata populati si pregatiti de iernat, va rog sa ma sunati la 0722786515, de preferat pe seara dupa ora 21:00 cand sunt mai liber!
O familie cu matca tanara pe 8 rame de puiet (12 rame in total) se vinde cu 495RON - negociabil.
Pentru mai multe detalii va rog sa ma sunati!

ANUNT: Manastirea Tisa Silvestri din Bacau ofera polen congelat la vanzare: 1kg - 100RON produs la stupina de BioStupi. Mai multe detalii la Tel. 0234 223 282

Expandarea OBLIGATORIE din primavara la "Bio Stup - Ioan Ursu" cu care am iernat cu succes - stupina proprie

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV
Filmam pe 2 Mai 2013 la stupina proprie, sau ce mi-a mai ramas din ea dupa furtul facut in vara lui 2012 de catre Rotaru la halta Bujoreni undeva in apropiere de Barlad. Gasiti pe acest blog filmul agresiunii si toate detaliile acestui furt odios. Avem aici un Bio Stup cu care am iernat 2 in 1, fiecare familie fiind pe cate 2-3 rame de albine. In astfel de situatii (cu albina putina) e mai eficient de iernat 2 in 1. Iernatul 3 in 1 (pe care l-am practicat cu succes - vezi filmele respective - in iarna lui 2011-2012 la stupina mea inainte de a-mi fi furata) devine eficient de la 3-4 rame in sus. Bio Stupul este usor configurabil astfel incat sa permita iernatul 2 in 1 sau 3 in 1 de la caz la caz. Cele doua familii au iernat cu succes si usor usor le-am extins pana cand au ajuns acum fiecare pe cate 6-7 rame cu puiet. A venit acum vremea expandarii. Urmariti filmul pentru a vedea cum procedam. Cateva repere video din acest film:

min 07:20 - Matca acestei familii de albine pe care o mutam in noul stup. Am intrat in iarna cu 3 rame de albine aici si am iesit in primavara acum cu aproape 7 rame cu puiet folosind compactarea cuibului prin metoda ramei din anticamera si hranirea stimulativa cu turtele Apiluk.

min 28:55 - Familia de albine ramasa in stupul cu care am iernat, are aproape 6 rame cu puiet si aici vom continua sa largim usor usor cuibul iar la momentul oportun vom introduce grila si rama capcana (claditoare).

min 59:15 - Filmulet adiacent - cum se face expandarea fara a pierde albina calatoare.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU

Trimiteţi un comentariu