ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Un apicultor pe stupi clasici a dorit sa vada performanta "Bio Stupului - Ioan Ursu" in practica

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Filmat pe 3 Mai 2013. Dimineata am filmat la stupina proprie (unde ati vazut si cateva familii pe 7 rame de puiet) iar acum filmam la stupina Manastirii Tisa Silvestri de langa Bacau. Beneficiem de prezenta domnului Petrea Marinica (apicultor din Tisa cu 100 de familii pe stupi clasici), care a dorit sa vada cu ochii lui performanta acestui model de stup in practica. Filmam la o familie de albine, prezentata in filmele anterioare, care a iernat cu succes in "Bio Stup - Ioan Ursu". Saptamana trecuta aceasta familie era pe 6 rame de puiet, am extins-o atunci cu 4 foi pe care acum le-a cladit in mai putin de 1 saptamana in aceasta perioada inaintea culesului de la salcam. Cateva repere video din acest film:
- min 14:05 - Observam matca sau regina foarte frumoasa a acestei familii de albine.
- min 23:14 - Cum recoltam polenul folosind colectorul intern si cum putem controla usor acest cules pentru a lasa o parte si familiei de albine. Detalii suplimentare despre colectorul intern puteti obtine urmarind si Colectorul intern de polen in practica la "Bio Stup - Ioan Ursu" sau "Prima colectare de polen 18 aprilie 2013" de pe blogul Albina Online.
- min 24:48 - Analizam o rama foaie PERFECTA lucrata de catre constructorul Viorel, pe care o folosim la largirea cuibului.
- min 34:30 - Discutie despre rama capcana (claditoare) cu care captam varroa (100% natural) si despre comportamentul acestui parazit devastator. ATENTIE: Rama capcana este ca o sabie cu doua taisuri. Folosita in mod corect ea colecteaza eficient varroa dar daca nu se ajunge la timp pentru a o extrage, ea se transforma in inmultitor de varroa. La stupii clasici, in special cand suntem in productie cu caturile montate, acest pericol de a ajunge tarziu la rama capcana este foarte mare si se desfasoara cu deranjul intregii familii de albine pentru ca presupune ridicarea caturilor. La Bio Stup se ajunge la rama claditoare rapid, frecvent si fara a ridica caturile (deranj minim al familiei de albine). Ridicam doar roinita atasata care acopera si rama capcana de varroa din familia principala.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua Donmule Profesor
De 2 ani urmaresc forumurile cu apicultura si am vizionat aproape tot despre albinuta,cu mare interes v-am urmarit si va felicit,ceva ma inteapa sa intru in breasla aceasta,s-ami dezvolt o stupina ,e foarte migaloasa si precisa activitatea de apicultor,dar nimeni nu spune pentru ce depune atat efort,cine colecteaza acesta miere la un pret rezonabil,inafara de regele mierii din prahova care are fabrica si contracte de export,cum valorificati miere la un pret bun ca piata ofera 1,5 euro/kg,un pret foarte mic .
Intentionez sa fac o achizitie serioasa de stupi si doresc sa ma contactati prin mail sau telefonic.
silvasrl@yahoo.com
Cu multumiri!
Liviu Vlad

Ioan Olaru spunea...

www.albina-online.blogspot.ro
Acest film confirma performanta stupului , rame cladite perfect intarirea familiei pana in culesul principal si culesul de polen , extirparea varoua , chiar si inmultirea , acest film este tot ce aveti nevoie daca nu aveti bariere financiare macar sal incercati , daca credeti ca domnul profesor nu arata decat singur atunci vizionati si pe blogul meu aceasi performante ale acestui stup , sau chiar putin mai diferit , dar aceasi technologie findca trebuie respectata la sange , experimentele lea facut domnul profesor pentru voi , respectatile si veti putea avea aceleasi rezultate , eu personal nu am avut niciodata o indoiala cu toate ca lam vazut pe acest om doar pe net sau in videomanuale neavand nici un habar despre albine acum am ajuns la stadiu in care am pornit inmultirea controlata , numai bine si vizionati filmele cu stupul bio , dar apucativa si practic fiindca altfel veti ramane doar cu uitatu si cu povesti de spus nepotilor IOAN OLARU.
www.albina-online.blogspot.ro

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU