ANUNT 2017: MARI REDUCERI: Din cauza unor probleme personale sunt nevoit sa-mi restrang stupina si aceasta ar fi o ocazie unica pentru cei intersati de apicultura. Asa ca daca doriti sa cumparati familii de albine cu tot cu miere in ele, cu matci tinere si rame cu puiet sau utilaj apicol de tot felul (lazi, rame goale sau cu faguri, etc) la preturi FOARTE ATRACTIVE, va rog sa ma sunati la 0722.786.515. Aici gasiti un film cu preturi orientative si prezentare
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi (2016 - 15 RON/KG | 2017 - 25 RON/KG) ambalata in bidoane de 6L sau 5L precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

Apiluk - hrana pentru albine si rama din antecamera produc surprize placute

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Zilele acestea am mai ajuns pe la stupina si am facut un mic filmulet cu evolutia albinelor in primavara. Apiluk - hrana pentru albine provine de aici: www.apiluk.ro

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Un comentariu:

Ioan Olaru spunea...

Bună seara , aș vrea să adaug ceva pentru situațiile în care este nevoie să iernați în adăposturi , adăposturile în care iernați trebuie neapărat să aibă sursă de lumină naturală , de exemplu ferestre ca stupii să fie permanent în bătaia luminii naturale altfel ați putea pierde chiar și toată stupina.
Iată și motivele :
În caz că nu aveți aceste ccondiții albina sau matca nu sesizează începutul de lungire a zilei iar acest fapt duce ca matca să nu înceapă ponta , chiar dacă acest lucru ar trebui să înceapă cel târziu în februarie , în caz că scoateți stupii la lumină la începutul luni martie , reginele sesizează lumina și intră rapid în pontă dar problema este că albina bîtrână sau cea de toamnă începe să moară , iar noile larve sau puietul nu mai poate fii crescut fiindcă nu are de cine .
La stupii prezentați mai sus de domnul profesor vedeți uni sunt dezvoltați foarte bine iar alții mai puțin , probabil cei care sunt dezvoltați au avut favoarea de a sta în fața unei ferestre și înbăiați în lumină naturală.
Aștept și alte păreri la aceste detalii , am ajuns la această concluzie după ce un apicultor cu 100 de familii medi puse la adăpost fără nici un fel de lumină a ieșit din iarnă cu 50 , respectivu avea planuri mari iar acum sa dezamăgit cu totul , voia chiar să plece în pastoral dar a rămas cu foarte puțină albină , chiar și cele care au trecut de iarnă sunt pe 2 sau 3 rame și asta nu pline cu albine.
Numai bine și aveți grije de voi și studiați viața albinelor , nu luați decizi până nu sunteți sigur de decizia respectivă , numai bine Ioan Olaru .
www.albina-online.blogspot.com

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU