ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Iernatul stupinei Manastirii Tisa Silvestri in cei 50 de Bio Stupi si o idee de eficientizare

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Suntem la inceputul lui Feb 2013 si vedem cum ierneaza o stupina trecuta in totalitate pe modelul de "Bio Stup - Ioan Ursu". La ora actuala exista mai multe stupine sau mini stupine care folosesc Bio Stupul (Stupina Manastirii Tisa Silvestri, Stupina de 100 de Bio Stupi ai domnului Daniel Samuila din Alba, stupina domnului Ioan Olaru din Covasna, stupina domnului Viorel Sfichi, Stupina mea - sau ce a mai rams din ea in urma furtului facut de Rotaru) si probabil multe altele. Astazi dorim sa implementam o idee de eficientizare a iernarii prin constuirea unei "anticamere" iar rolul acesteia este explicat in acest film. Ea poate fi aplicata si familiilor de albine care ierneaza in stupi obisnuiti si nu beneficieaza de iernatul 3 in 1 oferit de Bio Stup. Vizionare utila!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

5 comentarii:

Unknown spunea...

buna seara vizionez filmarea cu mare drag , nu imi vine sa cred ce vad , eu nu ma pricep dar as vrea sa ma ocup si eu de albinarit , dar locuiesc la bloc si nu cred ca e voie sa ai albine , si la bloc [vreau raspuns daca e voie ] eu stau la etajul 10 !

Ioan Olaru spunea...

Am si eu o rugaminte care vizitatori acestui blog , postati daca se poate comentari în legătură cu metodele prezentate în filmulețele respective pentru a vedea exact ce și cum funcțonează anumite metode doar pentru că vreau să aflu și eu părerea altora care încearcă sau nu sa de ce nu încearcă.
Azi am executat și eu această lucrare pentru cele două familii ale mele care se afla dupa filmele văzute într-o stare destul de bună adică pe 4 respectiv 5 intervale ,efectul sa văzut zic eu aproape instant , am avut un zbor de curățire de 2 -3 ore cu toate că a fost înorat dar temperatura a fost cam 10 grade , este o idee bună la mine a funcționat se poate aplica și pe stupul normal chiar dacă ea iernează pe mijloc sau către un perete al stupului ,vă doresc spor la treabă și curaj în a pune în practică această fiindcă sunt uni la care le e frică să deschidă familiile sub 15 grade lucrare ,numai bine.

Ioan Olaru spunea...

Până primești vreun răspuns mai competent decât acesta ar trebui să te gândești că floriile sânt jos iar albina care vine cu sacii plini trebuie să urce până la acel etaj cu acordul administratorului sau al vecinilor cred că ai putea să ții 2 sau 3 familii de albine altceva nare ce să te oprească , în alte țări am văzut că au albine la balcon , caută și vezi pe you tub

Anonim spunea...

Domnule profesor dupa cum cred ca stiti deja incepand cu 1 februarie 2013 si apicultura va fi impozitata dupa o norma de venit, daca si dumneavoastra impartasiti gandurile majoritatii apicultorilor si sunteti impotriva acestei legi aberante si datorita numarului mare de vizualizari pe internet pe care le aveti ati putea lua atitudine si ati face cunoscut acest lucru multor apicultori care dintrun motiv sau alnul nu au luat la cunostinta de acest lucru. pentru inceput va dau eu un indiciu: exista o petitie online impotriva acestei impozitari, petitie pe care o puteti semna si o puteti promova cu mai mult succes. petitia se afla in linkul de mai jos http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_impotriva_o_u_g_nr_8_2013_privind_impozitarea_agricultorilor_apicultorilor_crescatorilor_de_animale-p11190143.html
Cu stima AUREL - apicultor C-S

Ioan Olaru spunea...

Sunt de acord cu acest aspect care din păcate nu va rezolva nimic dar trebuie înțeles că nu numai apicultorii au problemele acestea ci toate ramurile agricole și pentru a putea trece de acest lucru va fi nevoie de un sacrificiu și mai ales de muncă , pentru mine acest lucru per total are și beneficii și anume; probabil vor dispărea indivizi care vedeau profit maxim într-un timp scurt așa cum a fost acel domn care a confiscat stupina domnului profesor , dacă erau aceste impozite acum un an nu cred că îi mai trebuiau albine, calitatea produselor va cește doar apicultorii adevărați vor mai rămâne aceia care iubesc albina.
Dacă iubești ceva sau pe cineva fie animal insectă , apropiați, sacrificiul pentru a le avea este minim iar acest lucru va face diferența dintre cei ce muncesc și cei care profită numai bine.

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU