ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Hranirea cu o singura rama si analiza celor trei familii din Bio Stupi

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
In acest film vizitam Bio Stupii pe vatra si analizam rapid familiile. Acolo unde sunt probleme, intervenim. Ei sunt pregatiti pentru a intra in iarna dar inca hranim stimulativ cele trei familii dintr-un Bio Stup folosind o singura rama cu miere plasata in locasul ramei claditoare / oarbe. Pregatirea albinelor pentru iarna, impachetarea stupilor pentru iarna, impachetarea stupilor, pregatirea stupilor pentru iernat, iernatul albinelor, apicultura pentru incepatori, lucrari de toamna in stupina. Filmat pe 29 Septembrie 2011.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

3 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte utile filmele pe care le postati.
Multumim domnule profesor
Cu respect Tibi

Corneliu spunea...

Cu toate ca nu sunt apicultor urmaresc cu interes activitatea pe blog si mai ales noua tehnologie. In acest film consider ca se putea rezolva problema inlocuirii familiei deficitare cu mult mai putina manopera dar mai ales cu mai putine riscuri mutand familia din buzunar in locul familiei slabe iar noul nucleu in buzunar. Era mult mai simplu si eliminati necesitatea interventiei necesare in viitorul imediat pentru deschiderea orificiului de trecere la hranitor.

Ioan Olaru spunea...

În lipsă de cules putem folosi acest stup și în felul următor fără să facem o investiție în înlocuitori .
Luăm o ramă cu miere din marginea familiei și o trecem după grilă , acest lucru îl putem face pe toată perioada mai ales ăn lipsurile de cules și mai ales când stimulăm familia pentru pregătirea pentru iernare.Rama cu miere se descăpăcește în totalitate pentru ca albina să nu o căpăcească la loc și so care în cuib.
După ce luăm rama o înlocuim cu alta ramă eu am pus chiar și foiță pe care a construito dar numai după ce am uns cu sirop.
În general putem simula culesul în lipsa acestuia ,iar când vrem să stimulăm facem acest lucru.Deci stupul bio se poate adapta la orice condiți.Numai bine.

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU