ANUNT 2017: MARI REDUCERI: Din cauza unor probleme personale sunt nevoit sa-mi restrang stupina si aceasta ar fi o ocazie unica pentru cei intersati de apicultura. Asa ca daca doriti sa cumparati familii de albine cu tot cu miere in ele, cu matci tinere si rame cu puiet sau utilaj apicol de tot felul (lazi, rame goale sau cu faguri, etc) la preturi FOARTE ATRACTIVE, va rog sa ma sunati la 0722.786.515. Aici gasiti un film cu preturi orientative si prezentare
ANUNT 2017: Miere de albine din Biostupi (2016 - 15 RON/KG | 2017 - 25 RON/KG) ambalata in bidoane de 6L sau 5L precum si alte produse apicole. Mai multe detalii aici.

adevarul.ro: Stup revoluţionar pentru miere bio

Pachetele de DVD-uri "SCOALA DE APICULTURA" - prof. Ioan URSU - DETALII AICI
Bio Stup - Pastoral, Vagon, Stationar - constr. Viorel SFICHI - DETALII CONTACT si PRETURI AICI

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Urmariti-ma si pe Twitter
Filme de apicultura si pe PROFUL ONLINE TV
Articol preluat din ziarul adevarul.ro


Profesorul şi-a înregistrat descoperirea la OSIM şi a contactat mai mulţi producători de stupi pentru a răspândi produsul în această breaslă
Ioan Ursu se ocupă de creşterea albinelor de peste 30 de ani. Ideea construirii unui stup care să producă miere bio i-a venit după ce a constatat că produsul finit nu era de cea mai bună calitate. Medicamentele contra paraziţilor afectau calitatea mierii. Ioan Ursu a încercat să renunţe la tratamente, însă a pierdut peste 60 de familii de albine în 2008. Acest lucru l-a făcut, în cele din urmă, să revoluţioneze modul de creştere a albinelor.

Fără tratamente
În realizarea invenţiei s-a folosit de o verigă slabă a parazitului care i-a decimat stupii. „Aceşti paraziţi cresc pe lângă larvele de trântori. Aceştia, la rândul lor, se dezvoltă pe o ramă specială plasată de apicultori în interiorul stupului. Invenţia mea constă în montarea acestei rame într-un buzunăraş special la care pot avea acces tot timpul. Îl pot scoate oricând afară şi omorî paraziţii, fără să mai folosesc medicamente“, a explicat Ioan Ursu. Pe lângă faptul că mierea nu va mai fi „contaminată“ cu medicamente, inventatorul spune că se reduce timpul de lucru la o familie de albine de la o oră la cel mult 15 minute. Inventatorul şi-a înregistrat inovaţia la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) la sfârşitul anului trecut şi a prezentat-o şi pe blogul său: „Profesorul Online“.

Comenzi de peste hotare
A fost asaltat de zeci de apicultori care au comandat mii de stupi. Nu le poate onora însă comenzile pentru că nu este producător, dar le dă indicaţii gratuite pentru a realiza stupii. Totuşi, cei care vor să-i producă pentru a-i vinde vor trebui să achite o sumă modică. „Percep o taxă de 5% din cât costă stupul. Nu vreau să mă îmbogăţesc din asta, vreau doar ca invenţia mea să ajungă la toţi apicultorii pentru a le face viaţa mai uşoară“, a mai spus profesorul Ursu. A încheiat deja un prim contract cu un producător din Oneşti, iar stupul minune are mari şanse să părăsească chiar şi graniţele ţării. „Acest stup este o invenţie pe cât de simplă, pe atât de utilă. Deja avem comenzi ferme de la mai mulţi apicultori din ţară, dar şi din Suedia“, a spus Lucian Zaharia, producător care a inclus în oferta sa noul stup bio.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed: http://feeds.feedburner.com/ApiculuraOnline-ProfIoanUrsuTel0722786515

Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU